Sanayi, fabrika ve pek çok şirketlerin daha sağlıklı ve ferah bir ortam içinde işlerinin yürütebilmesi amacıyla yapılan genel temizliğe Endüstriyel temizlik adı verilmektedir. Firmaların makine sistemlerin de zamanla meydana gelen kirlerin arındırılması açısından endüstriyel temizliğe ihtiyaç duyulmaktadır. Sağlık, gıda ve pek çok sektörde yapılan bu temel temizliğe gereksinim vardır.
Sanayi, fabrika ve pek çok şirketlerin daha aktif bir halde işlerinin yürütebilmesi amacıyla yapılan genel temizliğe Endüstriyel temizlik adı verilmektedir. Firmaların makine sistemlerin de zamanla meydana gelen kirlerin arındırılması açısından endüstriyel temizliğe ihtiyaç duyulmaktadır. Sağlık, gıda ve pek çok sektörde yapılan bu temel temizliğe gereksinim vardır.
Temizlik sırasında temizlik ekipmanları ve kimyasallar kullanılarak temizlik yapılacak bölgenin dezenfekte işlemi gerçekleşmektedir. Tam otomatik sistemli makinalar aracılığıyla gerçekleşen temizlik ile çıkarılması zor kir ve lekeler uygulanan temizlik yöntemleriyle ortadan kalkmaktadır. Ayrıca endüstriyel temizlik uygulaması iki aşamalı olarak gerçekleşmektedir. Bunlar, mekanik ve kimyasal temizliktir. Mekanik temizlik uygulamasında genellikle kullanılan ekipmanlar çekiç, su püskürtmeli makine, kürek, pinçe, gibi el aletleri yoğunlukta olurken kimyasal temizlikte ise çözücü özelliğe sahip kimyasallar aracılığı ile temizlik işlemi gerçekleşmektedir.